Театрите в България са реализирали двойно повече печалби от кината,

...
 Театрите в България са реализирали двойно повече печалби от кината,
Коментари Харесай

Родните ни театри са два пъти по-желани от кината

  Театрите в България са осъществили двойно повече облаги от кината, които излъчват американски филми.  Това демонстрират данните от Националния статистически институт за 2016 година Според цифрите 75-те наши театри са отчели доходи от близо 80 млн. лв., за сметка на кината, които от всичките си 59 здания, където се излъчват прожекции, са спечелили общо 48 млн. лв..
Американските продукции осъществят облаги от малко над 43 милиона лв.. Те са излъчени общо 280 хиляди пъти., а посетителите са били близо 5 млн. души. Всичките са изгледали общо 4306 кино лентата, направени оттатък океана. По-неприятната част от статистиката обаче демонстрира посещаемостта на българските продукции на огромния екран . Те са били общо 650, като са ги гледали малко над 178 хиляди души. Десетте хиляди прожекции са осъществили облага от 1 152 000 лв.. Според последните правила от 2015-а година, страната ще превежда на театрите по 2,50 лв. за всеки извоюван лев. Това обаче се отнася за трагичните и драматично-куклените театри.

Допреди няколко години се твърдеше, че театралните изкуства са в колапс от неналичието на пари, само че цифрите потвърждават противоположното. Проблемът обаче остава за някои извънстолични трупи, които имат малко представления.

Сериозен е растежът при чужденците - годишното нарастване е с 271 хиляди визити на непознати жители.

В проценти растежът е близо 38. Приходите на музеите се усилват с 13 %, общо те са над 56 млн. лв..

Камелия Цветанова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР